a

onsdag, oktober 25, 2006

Det "NYA" arbetarpartiets stora lögn!

Inför valet stod Reinfeldt själv och påstod sig vara en fackföreningsvänlig moderat som skulle göra det bättre för arbetarna. En stor lögn var det hela, enbart för att lura till sig röster.

Nu börjar man se resultatet av detta lurendrejeri och att deras egentliga avsikt är att skicka oss tillbaka till 1800-talets fattigdom.

Ett av sätten är att krossa fackföreningsrörelsen. Men varför kan inte den nyvalda alliansregeringen med moderaterna i spetsen stå för att man vill försvaga den svenska fackföreningsrörelsenoch därigenom arbetarrörelsen? Varför säger man att man höjer egenavgiften i a-kassan för att skapa fler jobb? Varför slopar man de avdragsgilla delarna i a-kassan och i fackföreningsavgiften? Jo, svaret är väldigt enkelt. Av den enkla anledningen att man kraftigt vill försvaga fackföreningsrörelsen i vårt land. Om man frågar en politiker som tillhör alliansen så får man till svar att så är självkart inte fallet. Men är det helt sant? Nej det är det enligt mig inte.

Man behöver knappast vara nobelpristagare i ekonomi för att kunna räkna ut vad effekterna blir med de försämringar som alliansen gör i a-kassan. Fackförbunden kommer att tappa ett stort antal medlemmar och vad blir effekten av det då? Jo effekten blir den att om fler och fler väljer att bara vara med i a-kassan (som man för övrigt ska vara tvångsansluten till) så blir det till slut väldigt svårt att hävda vår rätt till kollektivavtal på grund av att vi inte är lika många och lika starka längre. Så ser den krassa verklighet som nu är vår vardag i fyra år framåt ut. Och kom ihåg en sak när ni märker av höjningen av vår a-kassa för första gången efter årsskiftet. Det är inte fackförbunden som höjer avgiften. Det är vår regering.

Upp till kamp! Gå in på denna länk och protestera!
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?RorinteAkassan

Maria Engström